NEVIĐENA EKSPLOZIJA U FABRICI Veliki broj mrtvih i povređenih
Printscreen

Veliki plamen i dim su izbijali iz fabrike u okrugu Harda nakon eksplozije, dok su vatrogasna vozila jurila, a spasilački zvaničnici pokušavali da izvuku ljude koji su bili zarobljeni unutra.

Najmanje 174 osobe su spašene i hitno prebačene u bolnice, rekao je direktor divizije Pavan Kumar Šarma novinskoj agenciji ANI, dodajući da je 11 umrlo.

- Proverićemo ostatke da vidimo da li tamo ima tela... 40-50 odsto krhotina je uklonjeno - rekao je on.

Policija i okružni zvaničnici nisu odmah odgovorili na zahteve za komentar, rekavši da su spasilački napori u toku. Prozori na obližnjim kućama razbijeni su od udara eksplozije, a stanovnici su opisali iskustvo kao da je slično zemljotresu, prenose mediji.

- Kada se dogodila eksplozija, moj bicikl je počeo da drhti, tlo se treslo... Pao sam nekoliko puta, a kamenje je poletelo sa zemlje i udarilo me - rekao je Mohamed Džaved Ansari za ANI iz bolničkog kreveta.

- Pokrenuta je istraga o eksploziji - rekao je glavni ministar Madja Pradeša Mohan Jadav u objavi na društvenim mrežama.

Kancelarija premijera Narendre Modija objavila je odštetu od 200.000 rupija (2.408 dolara), a državna vlada je najavila odštetu od 400.000 rupija (4.817 dolara) za porodice preminulih.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading