Ukrajina
Foto: Alo/Shutterstock

Ambasador Rusije u Francuskoj Aleksej Meškov ukazao je francuskom Ministarstvu spoljnih poslova na sve veću umešanost Pariza u sukob u Ukrajini u vezi sa snabdevanjem oružjem korišćenim protiv civila, saopštila je ruska ambasada u Parizu.

Ranije je ruski ambasador u Francuskoj Aleksej Meškov pozvan u republičko Ministarstvo spoljnih poslova zbog pogibije dvojice francuskih državljana u Ukrajini, kao i u vezi sa navodnim porastom ruskih "dezinformacija u vezi sa Francuskom".

"Ambasador je upozorio na neodgovornost Pariza da se sve više uključi u ukrajinski sukob, povećavajući snabdevanje Ukrajine sve destruktivnijim i smrtonosnijim oružjem koje koriste ukrajinski militanti, uključujući i za ciljane napade na stambena naselja, što je rezultiralo smrću civila", saopštilo je diplomatsko predstavništvo.

Meškov je takođe "izrazio ogorčenje zbog nedostatka bilo kakve osude na francuskoj strani varvarskih terorističkih akcija kijevskog režima" – posebno granatiranja Belgoroda 30. decembra 2023, pijace u Donjecku 21. januara i pekare u Lisičansku 3. februara, što je rezultiralo brojnim žrtvama među civilima.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading