Vladimir Putin
Foto: AP/Artyom Geodakyan (POOL)

"Strateške nuklearne snage obnovljene su 95 odsto, a njihova pomorska komponenta skoro 100 odsto. To je dobro, pouzdano zaleđe za našu stratešku bezbednost", kazao je ruski lider na forumu "Svi za pobedu" u Tuli.

On je dodao da će Rusija težiti takvim rezultatima i po pitanju opremanja armije i flote svim vrstama konvencionalnog naoružanja, uključujući napredne modele oružja nove generacije.

"Te planove ćemo svakako zajedno realizovati", istakao je predsednik Rusije, obraćajući se zaposlenima u ruskom vojno-industrijskom sektoru.

Tom prilikom im je zahvalio što nisu izneverili one koji brane granice otadžbine.

"Postupili ste po naređenju otadžbine. Niste izneverili svoje borbene drugove, one koji se sada bore na frontu, čuvaju granice i nebo Rusije, čuvaju stražu u svetskom okeanu i obezbeđuju neprikosnovenost strateškog nuklearnog raketnog potencijala", dodao je Putin.

Takođe je kazao da je u Rusiji proizvodnja tenkova od početka specijalne vojne operacije porasla pet puta.

"Od početka specijalne vojne operacije značajno su povećane isporuke u vojsku dronova različitih vrsta i artiljerijske municije, opreme za ličnu zaštitu. To se povećalo deset puta, što se tiče automobilske tehnike – sedam puta, a tenkova – pet. To je značajan pokazatelj", rekao je ruski lider.

Putin je dodao da se u ruskim preduzećima odbrambene industrije obavlja ogroman posao – "u tri smene, neprekidno".

"Savladava se proizvodnja nove tehnike, a obim proizvodnje stalno raste – iz dana u dan, iz nedelje u nedelju, iz meseca u mesec. Državni odbrambeni nalog za 2024. ponovo je značajno povećan i, želim da istaknem, u potpunosti finansijski obezbeđen. Ne sumnjam da će biti realizovan", zaključio je ruski lider.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading