DROGU KRILI NA GRADSKOM GROBLJU! U policijskoj akciji "BONUS" zaplenjene razne vrste opijata
Foto: Alo/Aloonline.ba

U saopštenju, kojim se nakon akcije oglasila Policijska uprava Trebinje, potvrđeno je da su tri lica lišena slobode, a da su za četvoricu dokumentovana krivična dela vezana za nedozvoljenu proizvodnju i promet opojnih droga i oružja.

Policija dalje navodi da su u akciji, koja je trajala od 25. decembra 2023. do 31. januara 2024. godine,  ukupno oduzeli 314,7 gr. kokaiana, 259,9 gr. marihuane, 4,5 mililitara ulja kanabisa, kao i tri vage za precizno merenje, četiri puške, tri pištolja, 130 komada municije različitog kalibra, mobilne telefone i druge predmete koji se mogu dovesti u vezi sa krivičnim delima iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

Zanimljivo je da je pretraženo i gradsko mezarje u Bileći, gde se krila droga i kompromitujući materijal u vezi sa njenom zloupotrebom, pa je na ovom lokalitetu, kako stoji u policijskom saopštenju, “pronađeno i izuzeto 259,9 gr. zeljaste biljne materije koja svojim morfološkim karakteristikama asocira na marihuanu i dve vage za precizno merenje”.

Policijski službenici su, takođe, izvršili pretres na dve lokacije u opštini Bileća koje koristi lice inicijala R.I. kod koga nisu pronađeni predmeti traženi naredbom za pretresanje.

“U okviru akcije, tri lica su lišena slobode i dokumentovana su tri krivična dela Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga iz člana 207. i dva krivična dela Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija iz člana 361. Кrivičnog zakonika Republike Srpske”, stoji u saopštenju Policijske uprave Trebinje.

U policiji dodaju da su Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju podnesena četiri izvještaja za počinjena krivična dela protiv četiri lica.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading