Mark Zakerberg
Foto: AP/Manuel Balce Ceneta (STF)

Povodom velikog broja slučajeva zlostavljanja i seksualnog eksploatisanja dece na društvenim mrežama Zakerberg se izvinio porodicama čiji su članovi deca koja su na mrežama pretrpele nasilje.

Zakerberg je ustao i obratio se porodicama čiji su članovi držali fotografije svoje dece, za koju tvrde da su "povređena" na društvenim mrežama. Kada je saslušanje počelo, komisija je pustila video u kojem su deca govorila o maltretiranju na društvenim medijima.

Senatori su takođe naveli jedan broj primera i slučajeva o mladim ljudima koji su sebi oduzeli život nakon što su bili ucenjivani za novac pošto su podelili fotografije sa seksualnim predatorima.

Izvinjavajući se porodicama, Zakerberg je rekao: "Žao mi je zbog svega kroz šta ste svi prošli. Kroz sve što su vaše porodice isptrpele, niko ne treba da prolazi. Zato smo toliko uložili i nastavićemo sa naporima da bismo bili sigurni da niko ne mora to da preživi".

Generalni direktori kompanija vlasnica društvenih mreža Meta, Iks, TikTok, Snap i Diskord svedoče pred Senatom SAD povodom slučajeva zlostavljanja i seksualnog eksploatisanja dece.

Senator Lindzi Grem je izjavio da kompanija Meta i mreže koje su u njenom vlasništvu – Fejsbuk i Instagram "imaju krv na rukama"': "Gospodine Zakerberg, Vi i Vaše kompanije imate krv na rukama, znam da ne mislite tako, ali imate. Posedujete proizvod koji ubija ljude".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading