Šojgu očitao bukvicu
Foto: Printscreen/Printscreen

Šojgu je u utorak posetio fabrike za proizvodnju oružja u Jekaterinburgu na Uralu i rekao da Rusija povećava proizvodnju raketa za PVO sisteme nakon serije ukrajinskih napada bespilotnim letelicama koji su ciljali gradove i energetsku infrastrukturu.

U video snimku koji je u objavljen u sredu, Šojgu je zamerio menadžmentu jedne fabrike da ne proizvode dovoljno samohodne artiljerije.

 

 

- Slušajte, prestanite da se glupirate, momci. Bili smo zauzeti ovim 2022. Trebalo je da ove mašine rade punim kapacitetom 2023. godine. Želeo bih da u roku od nedelju dana dobijem predloge kako ćemo dostići norme koje je postavio predsednik... To se mora uraditi, jer su sve ove naredbe vezane za obavljanje veoma konkretnih poslova na bojnom polju - rekao je Šojgu.

Direktor je rekao da je fabrika već šest puta povećala proizvodnju u poslednje dve godine.

Rusija je svoju ekonomiju postavila na ratnu osnovu i prebacila odbrambene pogone na 24-časovnu proizvodnju kako bi zadovoljila potrebe svojih snaga u Ukrajini.

Njena odbrambena industrija će ove godine snabdevati vojsku sa nekoliko puta većim brojem vojne opreme u odnosu na 2022. i 2023. godinu, rekao je ovog meseca zamenik ministra odbrane Aleksej Krivoručko.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading