Anica Gusak Krajnović
Foto: Alo/Printscreen

Prijateljica, lavica, majka dvoje dece, hrabra, pametna, ponosna, predivna, čudo od žene - reči su to kojom prijatelji opisuju Anicu Gusak Krajnović kojoj je pre šest meseci dijagnostifikovan karcinom dojke. Iza nje su sada operacija, hemoterapija i zračenje, ali i gorak ukus zbog pritužbi koje su njene kolege slale HZZO-u.

Anica se time ne zamara previše i fokusirana je na svoj oporavak, ali njene prijateljice nisu ostale ravnodušne na mobing i diskriminaciju koju je trpela jer boluje od raka. Kad je valjda isplanirala da oboli od raka, drznica se još usudila da ode na bolovanje zbog - hemoterapije, prenosi Jutarnji list.

Neko je prokljuvio taj veliki plan i poslao e-mail zbog kog je njena doktoricas morala da šalje dodatnu dokumentaciju da je Anica zaista bolesna i da je opravdano uzela čak četiri meseca bolovanja. Kad se na posao vratila bez kose to je valjda bio dovoljan dokaz da ima rak, ali onda je HZZO-u poslat novi e-mail kako je ćelava Anica gadna nekim zaposlenima, a onda sigurno i strankama.

 

 

47-godišnja Anica službenica je u Centru za socijalni rad Slavonskog Broda i, kako kaže, u borbi protiv raka 90 posto kolega pruža joj neizmernu podršku. Ipak, ima tih nekoliko ‘kolega‘ koji su se potrudili da joj otežaju ionako tešku situaciju.

- Kad sam čula da sam nekom gadna, to me povredilo uprkos svoj podršci koju sam dobijala od porodice i prijatelja. Gubitak kose psihički je jako težak, a takvi komentari su me vraćali u vreme kad sam saznala za dijagnozu - rekla je Anica, skoro se pravdajući što je prestala da nosi maramu jer joj raste kosa.

U poslatom e-mailu u pitanje se dovelo i to što uopšte dolazi na posao ako je bolesna, a pošiljatelj očito nije ni trenutak razmislio o tome šta ustvari piše.

Krajem jula stigla je dijagnoza, šok za Anicu i njenu porodicu, prva operacija odrađena je 11. avgusta, te je još morala otići na dve kontrole. Tokom tog perioda primila je čak 21 terapiju. Od četiri meseca bolovanja, na posao je išla sve do hemoterapije.

- Kad god sam se osećala dobro, išla sam na posao. Radim na kompjuteru, ne naprežem se, a posao mi je puno pomogao za moje mentalno zdravlje. Kad sam radila, nisam razmišljala o bolesti, rekla je Anica.

Na pitanje doktorke što joj prvo padne na pamet kad se probudi, odgovorila je kako razmišlja o tome što će obući i koju maramu će upariti s odevnom kombinacijom. Zrači pozitivom i ne zamara se više zlim jezicima, šlag na tortu je to što joj je juče bio poslednji dan zračenja.

Kaže kako joj predstoji još operacija jajnika i onda je, nada se, to je to. Po izlasku s Rebra pobedonosno se snimila prijateljici kako je konačno dočekala taj poslednji dan zračenja i zaključila onom Kolonijinom: ‘Svijet voli pobjednike‘, smešeći se od uva do uva.

 

 

Na drugom snimku podeljenom na Facebooku Anica se snima iz automobila dok u pozadini svira ‘Ja sam žena za sva vremena‘ Zdenke Kovačiček.

Otkriva da nije očekivala kako će snimci ugledati svetlo dana i prikupiti silne lajkove i komentare podrške jer ih je snimala prijateljima da vide kako se oseća.

- Kako vas nije sram? Gde će vam duša?, stoji u opisu podeljenog videa.

Drugi komentar kritikjuje one koji ne znaju kako je to pogledati u ogledalo i videti se bez kose, a usuđuju se da komentarišu:

- Mnogi se zakamufliraju ispod perike, lažu sebe i druge.. ovo je je**na hrabrost. Ovo je za primer i podsticaj, a ne za gađenje! -  stoji u komentaru.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading