"ROBU IM OTPREMA IVANA, SRĐA I ANA PRENOSE PRAVA": Božović još 2021. upozoravao na šverc cigateta u Luci Bar!
Foto: Printscreen/Printscreen

Šuković prvi zapisuje pitanje, koje sugeriše Božoviću da postavi na sednici Odbora za bezbednost, čiji je bio član.

“Da li iz slobodne zone Luke Bar i dalje izlaze nelegalne cigarete? Ko su lica? Na koji način se odvija šverc? Koje firme ovo rade?”, piše pitanja u pomenutu svesku Šuković, koja bi Božović trebao da postavi tadašnjem direktoru ANB-a Dejanu Vukšiću. 

plava sveska

Printscreen

 

Nekoliko meseci kasnije, pred takođe jedan od Odbora za bezbednost i Božović upisuje u svesku svoja saznanja.

“Roba dolazi legalno na firmu ABC-Limited. Skladišti se roba u magacine: 1. Centrojadran (2. i 3. sprat); Magacin 25; Magacin 4 (Lukana)”, piše Božović

plava sveska

Printscreen

 

Zatim ističe da se sva roba izvozi na papire kao da je u pitanju izvoz polietana. 

Obelodanjuje u svesci i lica, za koja ima saznanja da su umešana.

“Robu im otprema Ivana Kovačević. Firma se zove “Amenua” (Đoko Pavićević). Špecicija se zove “Playmaker” (Đoko Pavićević). Srđa i Ana Burzanović, carinici koji prenose prava sa legalnih na nelegalne firme. Ivana Kovačević otprema kontejnere na brod “Maraya” (preko tog broda se prala roba). Agent na taj brod je Nikica Kovačević”, zapisao je u “plavoj svesci” Božović. 

Podsećamo Đorđije Pavićević, Ivana Kovačević i Nikica Kovačević nedavno su uhapšeni, a na teret im se upravo stavlja šverc cigareta. Hapšenje je stiglo gotovo tri godine nakon što je Božović izneo da ima saznanja o švercu cigareta preko Luke Bar i targetirao lica koja, navodno, u njemu učestvuju.

Adria

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading