đorđije pavićević
Foto: Printscreen/YouTube/ RTCG - Zvanični kanal

Uhapšeni su i Ivana Kovačević i Veljko Ðuričić, te Nikola Kovačević. Na teret im se, prema navodima iz SDT-a, stavlja stvaranje kriminalne organizacije, falsifikovanje službene isprave i krijumčarenje putem pomaganja.

Pavićević, koji je predsednik KK "Mornar", priveden je juče oko 13 časova u SDT na saslušanje, a poslije par sati određeno mu je zadržavanje do 72 sata. Odlukom SDT-a, tužilačko zadržavanje određeno je i Veljku Đuričiću, Ivani i Nikoli Kovačeviću. 

Oni bi danas trebalo da budu dovedeni kod sudije za istragu Višeg suda u Podgorici. 

Specijalno tužilaštvo ukazalo je da će osim osumnjičenih četiri lica, SPO podneti prijave i protiv jedne firme iz Crne Gore i tri firme iz inostranstva.  

Advokat Đorđija Pavićevića, Zoran Piperović, saopštio je za "TVCG" da se njegovom branjeniku stavlja na teret da je organizovao kriminalnu grupu i da je izvršio krivično delo krijumčarenje. Njegovo poslovanje je kako nam je naveo, prema oceni SDT-a, bilo upitno sa tri inostrane firme od kojih su dve sa Sejšela, a sporni su im dolasci tri tovara cigareta u Luku Bar.

Pavićević negirao optužbe

"U ovom predmetu radi se o dva ili tri broda i situaciji vezano za njihov ulazak, odnosno izlazak iz Luke Bar, sa i bez cigareta. On je negirao taj deo, videćemo šta je istina. Dao je svu dokumentaciju koju ima što se tiče poslovanja za 2019. i 2020. godinu. Držim do toga da je istina to što on govori", rekao je Piperović novinarima nakon što je Pavićeviću određeno zadržavanje.

Inspektori SPO-a izuzeli su kompletnu dokumentaciju iz Pavićevićeve firme u Baru. 

Podsetimo, Ivana Kovačević, špediterka, već je optužena u slučaju protiv Miloša i Vesne Medenice.

Ovo je, inače, još jedna velika akcija protiv šverca cigareta ove godine. 

Već su uhapšena dva bivša direktora policije, Veselin Veljeović i Slavko Stojanović, koje SDT tereti da su omogućili krijumčarenje cigareta. 

U junu su uhapšeni osumnjičeni članovi kriminalne grupe, osumnjičeni da su umesto da uništavaju cigarete koje su zaplenjene omogućili da budu plasirane na crno tržište. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading