suzana mugoša
Foto: Printscreen/Youtube/ Vijesti Online

Iz opozicije za nap portal nisu hteli da komentarišu navode Mugoše, ali je Jovan Vučurović, Nove srpske demokratije kazao da je njihov stav oko rada Suzane Mugoše je jasan.

“Ona nije dostojna da obavlja bilo kakvu funkciju u pravosuđu i njenim aktivnostima treba da se bavi tužilaštvo”, kazao je Vučurović u izjavi za Portal RTCG.

Vučurović je pozvao SDT-a da najzad reaguje povodom Mugošinih navoda.

“Zna se adresa. Treba da se proveri sve ono čime se ova osoba bavila i da između ostalog, odmah proveri ove njene navode”, rekao je poslanik Nove srpske demokratije, koji je i predsednik Odbora za ljudska prava.

Poslanik Pokreta Evropa sad Darko Dragović tvrdi da je jučerašnja izjava Mugoše ozbiljna optuzba adresirana na postupajuće sudije Apelacionog suda.

“Stoga, smatram da SDT mora u najkraćem roku da sasluša Mugošu na sve okolnosti i da je pozove da predstavi sve dokaze kao potvrdu svojih tvrdnji”, naveo je Dragović za "Adriu".

Dragović poručuje da ako optužbe Mugoše budu osnovane i potkrepljene valjanim dokazima, to će do temelja uzdrmati crnogorsko pravosuđe.

“Međutim, ako njeni navodi budu proizvoljni i rezultat njenog ličnog nezadovoljstva, onda Mugoša mora da preuzme odgovornost zbog neosnovanih optuzbi nevinih ljudi. Tada će itekako biti sporan njen kredibilitet za dalji rad u pravosuđu”, naveo je Dragović.

Presretnuta Skaj komunikacija
 

Iz DPS-a za Portal RTCG nisu hteli komentarisati ove navode.


Mugoša je to iznela kao njeno saznanje. Ja to ne bih komentarisao”, kazao je Andrija NIkolić, poslanik DPS-a.

Podsetimo, Suzana Mugoša bila je sudija u slučaju poznatom kao “državni udar”.

Presretnuta Skaj komunikacija dvojice optuženih bivših policajaca, koje su istražitelji označili kao članove navodnog ‘kavačkog klana’, ukazala je na potencijalnu korupciju, u slučaju poznatom kao “državni udar” u Crnoj Gori.

Policijaci Petar Lazović i Ljubo Milović, koji su u međuvremenu optuženi za kriminalno udruživanje, pokušavali su početkom 2021, da potkupe sudiju Apelacionog sudu kako bi potvrdili presudu Višeg suda u slučaju “državni udar”, pokazali su podaci iz presretnute Skaj komunikacije.

Apelacioni sud je odlučivao o prvostepenoj osuđujućoj presudi Višeg suda, sutkinje Suzane Mugoše.

Presudom Višeg suda su 2019. na pet godina zatvora osuđeni su, između ostalih, Andrija Mandić i Milan Knežević, uz obrazloženje da su na dan izbora 16. oktobra 2016. planirali “državni udar”.

U februaru 2021. godine, Apelacioni sud je ukinuo osuđujuću presudu Višeg suda.
 

“Preporučuju me iskustvo i praksa”
 

Mugoša je juče u uvodnom delu sednice odbora da je za ovu poziciju preporučuju njeno iskustvo i praksa koju je stekla.

“Celo vreme rada radila sam objektivno i nepristrasno. Ako se pogleda struktura optuženih u mojim predmetima, jasno je da nije bilo nikakve pristrasnosti u mom delovanju. Zato smatram da sam svojim radom i iskustvom dorasla da budem na čelu tužilaštva. Moja misija je da u mom radu tužilaštvo ne bude upravo ovo što vi političari pokušavate, a to je vršenje pritiska na tužioce. Tužilaštvo treba snažan odgovor na sve što političari izjavljuju. Zato je moj cilj efikasno, stručno i nezavisnio tužilaštvo”, istakla je Mugoša.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading