telefon
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Sve je počelo kada je na Fejsbuku dobila poruku od bivšeg dečka svoje rođake, koji je tražio savet kako da obnovi vezu sa njom. Bili su sve bliži, dopisivali se pet meseci, a onda je umro.

Rođak Simran Bhogal joj je tada dao imejl adresu svog navodnog brata Bobija da izrazi saučešće. Kasnije su promenili i svoje profile na društvenim mrežama. Bobi je bio doktor koji je živeo u Australiji i on i Asi su se brzo zaljubili jedno u drugo.

Svakodnevno su komunicirali i dogovarali prvi sastanak uživo, ali svaki put bi nešto iskrslo - sa Bobijeve strane. Jednom je čak rekao da je doživeo infarkt i završio u bolnici, a kad god bi ga Kirat detaljno ispitivala o njegovom životu i razlozima zašto se nisu mogli naći, počeo bi da preti samoubistvom.

Godine su prolazile i koliko god se Kirat sviđala njegova pažnja i razgovori, ona je odlučila da angažuje privatnog detektiva da sazna više o njemu. Istraga je trajala mesecima, umešano je mnogo svedoka, čak i čovek čije su fotografije i ceo identitet ukradeni.

Bobi zaista postoji, ali nije on bio za tastaturom i godinama se dopisivao sa Kirat, već je to bila jedna njoj veoma bliska osoba... Detektivi su je šokirali kada su otkrili da je sve ovo uradio njen rođak.

- Ovo je uticalo na moje zdravlje, porodicu, prijatelje, društveni život, karijeru... To mi je uništilo život i trajalo je deset godina - kaže Kirat. Kako prenosi Dejli mejl, reč je o jednom od najsloženijih i najdugotrajnijih slučajeva, odnosno lažnog predstavljanja na internetu.

BONUS VIDEO 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading