Mačak
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/Tviter

- Iskreno nam je žao što je mačak Tviks uginuo - saopštio je RŽD.

Kompanija, koja je u državnom vlasništvu, takođe je obećala kako će promeniti svoje propise o životinjama i njihovom transportu.

Navodno, kondukterka je pomislila da je mačak lutalica, pa ga je izbacila iz voza na sneg što su zabeležile i kamere.

Incident se dogodio 11. januara u Kirovu, istočno od Moskve, gde su se temperature toga dana spustile do čak minus 30 stepeni Celzijusovih.

Tviks je zapravo pobegao iz svog transportera, nakon čega su ga drugi putnici primetili kako šeta vagonom. 

Kad se saznalo da ga je kondukterka bacila u sneg, stotine dobrovoljaca je krenulo da pretražuje područje oko železničke stanice u Kirovu.

Nažalost, Tviks je pronađen mrtav u subotu. Prema nekim izveštajima, mačak je uginuo od ugriza životinje i promrzlina, prenosi BBC.đž

Jedan od vlasnika nesrećne mačke rekao je da namerava da pokrene sudski postupak protiv kondukterke.

U međuvremenu je više od 70.000 ljudi potpisalo peticiju kojom zahtevaju pokretanje krivične istrage protiv zaposlene RŽD-a, što su lokalne vlasti odbile. 

Ruski železnički div RŽD u subotu je saopštio kako već uvodi promene koje će zabraniti kondukterima firme da "iskrcavaju životinje iz vozova". Umesto toga, dodali su, ljubimci će biti uručeni zaposlenima na železničkim stanicama, a u njihovom preuzimanju i zbrinjavanju učestvovaće i grupe za zaštitu životinja.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading