DEČAKA (10) UJELA AJKULA U POZNATOM LETOVALIŠTU Žena (44) stradala dok je veslala
Foto: Printscreen/Printscreen

Dečak (10) iz Merilenda povređen je u napadu ajkule u ponedeljak na Bahamima i tom prilikom je zadobio povredu desne noge, a trenutno se nalazi u bolnici.

Nesrećni događaj se desio na ostrvu Paradajz, a dečak je nastradao u takozvanoj "ekspediciji u akvarijumu za ajkule".

Žrtva je odmah nakon napada prebačena u bolnicu i trenutno je u stabilnom stanju, piše Fox news, a prenosi Telegraf. 

Policija je saopštila da je incident pod istragom, ali nisu saopšteni nikakvi detalji, uključujući i vrstu predatora koji je napao dečaka.

Napad se dogodio samo nekoliko nedelja nakon što je 44-godišnju ženu iz Masačusetsa ubila ajkula dok je veslala na dasci na Bahamima.

Takođe, krajem decembra, muškarac (39) poginuo je nakon susreta sa predatorom tokom surfovanja na severnoj obali Mauija.

Bahami uživaju veliku turističku popularnost, a kao posebna atrakcija se ističe gledanje ajkula iz čamaca ili ronjenje sa njima.

Između 30 i 40 vrsta ajkula živi oko Bahama, iako karipska grebenska ajkula, ajkula bik, tigrasta ajkula i crnoperka ajkula imaju najveću učestalost ujeda.

U 2023. godini širom sveta prijavljena su 83 ujeda napada ajkula, od kojih je 15 bilo fatalno, prema veb stranici trackingsharks.com. Sajt pokazuje da je prošle godine u SAD bio 41 ugriz ajkula, od kojih su dva bila fatalna.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading