REN TV
Foto: Printscreen/REN TV

Kao rezultat toga, prevaranti su izveli višestepeni trik i potpuno zbunili ženu. I tako su prošle godine prevaranti prevarili ljude za osam milijardi rubalja, a samo manji deo novca je vraćen. 

Poziv mobilnog operatera nije izazvao nikakve sumnje u Nataliji. Da bi obnovila ugovor, od nje je zatraženo da da šifru preko SMS-a. Samo četiri broja, bez ličnih podataka. Međutim, ovo je bilo dovoljno da se hakuje ženin profil na zvaničnom portalu državnih službi.

- Čula sam da je u režimu razgovora rekao: uzmi kredit za nju. Ne znam da li je to namerno, ali sam prekinula vezu i počela da paničim u potrazi za brojevima telefona na koje da me pozovu - kaže žrtva Natalija Lavrentijeva.

Pre nego što je Natalija stigla da se snađe, stigla je poruka na njen telefon.

- Prijavite se sa novog uređaja na portal. Ako se niste ulogovali, pozovite broj. Zvala sam ga, naravno - pokazuje žrtva.

Odgovorio je "zvaničnik". Prijavljeno: u ime Natalije, zahtevi za kredit su podneti u sedam banaka odjednom. Da biste bili ispred prevaranta, morate sami da se prijavite za kredit. U to je ženu uverio i "službenik Ministarstva unutrašnjih poslova", koji se takođe uključio u razgovor.

- Sedi uniformisana osoba, vidim je preko video-linka. I razgovarala sam sa njom u posebnom režimu, odnosno nisam je videla, ali sam videla ovog službenika Ministarstva unutrašnjih poslova - dodaje Natalija.

Kao rezultat toga, pod tuđim rukovodstvom, Natalija je uzela kredite za 800 hiljada rubalja i odmah prebacila sredstva na račun trećeg lica.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading