POSLEDNJE UPOZORENJE BAJDENU Probudi se, ili gubiš od Trampa!
Foto: EPA/AP/Alex Brandon

Berni Sanders, američki progresivni političar, uputio je oštro upozorenje Džozefu Bajdenu na početku godine predsedničkih izbora: budi agresivniji u rešavanju problema miliona glasača ili rizikuj da Belu kuću vratiš Donaldu Trampu.

U intervjuu za "Gardijan" Sanders je pozvao aktuelnog američkog predsednika da se probudi i bude aktivniji u svojoj kandidaturi za reizbor. Upozorio je da da će njegov republikanski rival pobediti ako Bajden ne bude direktniji u prepoznavanju mnogih kriza sa kojima se suočavaju porodice radničke klase.

"Bela kuća mora agresivnije da radi po pitanju zdravstvene zaštite, stanovanja, poreske reforme, visoke cene lekova na recept", rekao je Sanders. "Ako možemo da nateramo predsednika da krene u tom pravcu, on će pobediti; ako ne, izgubiće", dodao je.

Bajdenu i njegovom timu američki senator iz Vermonta jasno je stavio do znanja da neće pobediti na ovim izborima ako ne izađu sa progresivnim planom koji odgovara potrebama radničke klase, navodi britanski list.

Sandersovo upozorenje dolazi u važnom trenutku za američku politiku. U ponedeljak će se republikanci u Ajovi okupiti na poslaničkim klubovima koji obeležavaju zvanični početak predsedničkih izbora 2024. godine.

Bajden možda nema konkurenciju među demokratama, ali ankete pokazuju da Tramp ima prednost, naročito među demografskim grupama koje su bile važne za Bajdenovu pobedu 2020. godine - Hispanoamerikancima i mladima, prenosi RT.rs.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Гаги

13.01.2024 21:16

Он за Председника, па неможе самостално у клоњу да оде