Nastavnica imala skandal
Foto: Alo/Foto: Printscreen/instagram

Džesika Bejder (51) radila je kao nastavnica ranih 2000-ih godina, ali je dala ostavku nakon što su joj suspendovani sertifikati za nastavu zbog 'neprikladne veze' sa učenikom srednje škole East Meadov na Long Ajlendu, gde je predavala, piše DailyMail.

Veza je trajala od 2004. do 2005. godine - kroz studentsku nižu i apsolventsku godinu, prema pravnim dokumentima.

Dokumenti su otkrili da je njen odnos sa studentom uključivao "fizički, intimni i/ili seksualni kontakt, neprikladnu komunikaciju i/ili neprikladnu prepisku."

Bejder nikada nije krivično gonjena jer je učenik imao više od 18 godina, a detektiv koji je nadgledao slučaj odlučio je da nije počinjeno krivično delo.

Njena odbrana se zasnivala na sporazumnoj prirodi njenog odnosa sa učenikom, njegovim godinama i njenom iskustvu sa postporođajnom depresijom nakon što je nedavno rodila blizance. Prema pravnim dokumentima, Bejder 'izgleda da nije pronašla nikakvu emocionalnu ili psihološku štetu za učenika u njenom ponašanju kada je govorila o razlozima zbog kojih je njena interakcija sa učenikom bila neprikladna.' Ona je pismom podnela ostavku 2005. godine i njena diploma je suspendovana na period od četiri godine.

Više od 15 godina kasnije - Ona se prijavila za posao u Oister Bai-East Norvič na Long Ajlendu u Njujorku. Nekako je Bejder bila angažovana u drugom školskom okrugu između njenog skandala 2006. i njenog poslednjeg imenovanja, radila je u srednjoj školi Džordž J. Rajan u Kvinsu devet godina.

Prilikom prijavljivanja za posao OBEN-a - Bejder je izostavila svoj boravak u East Meadov-u iz papirologije - i kada su je pitali da li joj je ikada suspendovana potvrda o podučavanju, pogrešno je odgovorila ne. Džesika je prvobitno bio angažovan na mestu nastavnika, ali je unapređen u direktora u školskoj 2023/2024.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Ljubiša

07.01.2024 13:24

Pa kad je dobra profesorka i učiteljica...