Zenica zemljotres
Foto: Alo/Printscreen

U jakom zemljotresu koji je sinoć pogodio područje oko Zenice u Bosni i Hercegovini povređene su četiri osobe, od kojih su dve zadržane u Kantonalnoj bolnici Zenica, izjavio je premijer Zeničko-dobojskog kantona Nezir Pivić.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

- Nažalost, prijavljena su i četiri slučaja povređivanja građana, od kojih dvoje u Jelini, a troje građana su prijavili povrede usled obrušavanja građevinskog materijala sa zgrada i kuća. Dvoje povređenih je zadržano u Kantonalnoj bolnici Zenica - rekao je Pivić, prenosi portal Klix.

Naveo je da je, prema informacijama Kantonalne uprave civilne zaštite, u mestu Ljubetovo zabeleženo obrušavanje crepa sa nekoliko kuća i obrušavanje jednog potpornog zida, a da je na putu M17 u Jelini došlo do odrona.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Pivić je rekao da su sve službe u pripravnosti i da prate stanje na terenu. Nekoliko minuta nakon zemljotresa nestalo je struje u naselju Nemila, kao i u pojedinim mesnim zajednicama u samoj Zenici.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, jačina zemljotresa bila je 4.8 stepeni po Rihterovoj skali, a registrovan je u 21.43 sati. Prema preliminarnim informacijama, epicentar zemljotresa bio je 10 kilometara severozapadno od Zenice, na dubini od osam kilometara. Zemljotres se osetio i u Sarajevu, Banajluci, Tuzli, Doboju i drugim gradovima u BiH. Podrhtavanje tla se osetilo i u Srbiji i Hrvatskoj.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading