plaža Sofular
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Muškarac je u četvrtak na poznatom šetalištu napao bračni par iz Velike Britanije i ženu iz Belgije, zadavši im ubodne rane po leđima i nogama, a nakon toga je sa sečivom skočio u more, u nameri da pobegne.

On je uslikan kako pliva između čamaca i glisera, ali srećom, policija ga je brzo uhvatila.

Fotografije napadača prilikom bekstva uslikao je Karl Dene (30), koji sa porodicom letuje u Maroku. Kobnog dana krenuo je u šetnju sa željom da fotografiše, kada je čuo vrisku na plaži.

"Šetao sam i fotografisao. Bio je divan, sunčan dan, sve je bilo super, svi su bili srećni, a onda sam čuo vriske", ispričao je za Daily Mail.

 

 

Kaže da je odmah znao da nešto nije uredu.

Prvo je pomislio da je nekoga možda nagazila kamila, te da je krenuo u pravcu plaže da vidi šta se događa.

"Rekli su mi da se čovek skinuo, video sam i sam tu odeću... Da je zgrabio mačetu i krenuo da napada ljude", priča Dene.

Nakon toga je napadač sa sve sečivom utrčao u vodu, sa namerom da pobegne.

"Kako imam kameru sa odličnim objektivom, samo sam sa tog mesta krenuo da fotografišem. Bio sam u šoku...", ispričao je on.

Španski mediji navode da policija istražuje da li je u pitanju teroristički napad.

Uhapšen je muškarac (33) koji je od ranije poznat policiji i hapšen zbog trgovine narkoticima. Nije poznato zašto je napao turiste usred bela dana na šetalištu u Agadiru, koje posećuju brojni turisti iz inostranstva tokom godine.

Povređeni turisti su prevezeni u bolnicu, a dvoje je već otpušteno na kućno lečenje. Treća osoba je zadržana u bolnici i njeno stanje nije poznato.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading