OVAJ POTEZ ĆE IMATI NEGATIVNE BEZBEDNOSNE POSLEDICE Zaharova poslala upozorenje
Foto: Alo! Ilustracija A.V.

Bela kuća je ranije potvrdila odluku japanskih vlasti da prebace svoje PVO sisteme Patriot u SAD uz obrazloženje da će to pomoći poboljšanju bezbednosti Japana, kao i jačanju mira i stabilnosti u Indo-pacifičkom regionu, prenosi RIA Novosti.

"Administracija premijera Kišide je još jednom potvrdila da je dosledno na kursu ukidanja pacifističkih odredbi posleratnog ustava Japana.

Zajedno sa ubrzanom remilitarizacijom Japana, ovaj potez će imati opipljive negativne posledice po globalnu i regionalnu bezbednost", rekla je Zaharova tokom brifinga za novinare.

Prema njenim rečima japanska strana ne samo da je prekršila sopstvene principe, već i suštinski gubi kontrolu nad svojim oružjem, kojim će Vašington sada moći da raspolaže kako želi istakavši da zvanična Moskva ne isključuje mogućnost da bi japansko naoružanje na kraju moglo da završi u Ukrajini.

"S tim u vezi, želimo da upozorimo da će se, ako japanske rakete dospeju u ruke ukrajinskih oružanih snaga, takve akcije smatrati očigledno neprijateljskim prema Ruskoj Federaciji i imaće najozbiljnije posledice po Japan u kontekstu naših bilateralnih odnosa", naglasila je Zaharova.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading