prag
Foto: Tanjug/Tanjug/AP Photo/Petr David Josek

Ubica iz Praga koji je u masakru na Filozofskom fakultetu ubio više osoba, a ranio najmanje 24, pre krvavog pohoda ubio je svog oca kod kuće, prenosi Blic.

Prema policijskom izvoru ubica je bio Čeh, student istorije sa psihičkim problemima. Navodno je ubio oca kod kuće, a zatim tamo podmetnuo bombu kućne izrade, koja nije uspela da eksplodira.

Zatim je otišao na fakultet sa oružjem u ruci. Prema dostupnim slikama i video zapisima, najverovatnije se radilo o automatskoj pušci.

Kako javljaju češki mediji, policija je identifikovala napadača koji je na Univerzitetu u Pragu ubio deset osoba. U pitanju je David Kozak, inače student Fakulteta umetnosti, prenose češki mediji.
 

Policija je pre pucnjave u Pragu raspisala potragu za Kozakom, koga su doveli u vezu sa slučajem ubistva u selu Kladensko. Kasnije se ispostavilo da je traženi osumnjičeni bio napadač sa praškog Univerziteta.

Mladić, koji je bio student Fakulteta umetnosti, potom se uputio ka školi, gde je iz snajperske puške ubio i ranio veliki broj ljudi. Motiv pucnjave još nije poznat.

"Ubica je eliminisan! Cela zgrada je trenutno u procesu evakuacije i ima nekoliko desetina mrtvih i ranjenih", saopštila je policija povodom pucnjave na Filozofskom fakultetu Karlovog Univerziteta, prenosi Blic.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading