knežević i milačić
Foto: Printscreen/YouTube/ Prava Crna Gora

“Ideja ovog sporazuma pristekla je iz činjenice da su prethodni parlamentarni izbori bez obzira na činjenicu da se DPS nije vratio na vlast pokazala da su stranke koje gravitiraju na našem korpusu izgubile mogućnost da se nađu u parlamentu. Naša misija je da se radi na ukrupnjavanju našeg političkog bloka, kako nam se nikada više ne bi ponovio 11.jun ili ucene”, istakao je Knežević. 

Prema rečima Kneževića cilj je da se ideološkii slične partije dočekaju spremne svake naredne lokalne ili parlamentarne izbore.

“Mi ćemo insistirati na normiranju srpskog jezika kao službenog. Mi ne želimo da menajmo Ustav ili dovodimo u pitanje crnogorski, već da srpski kojii je većinski jezik u CG izjednačimo sa crnogorskim koji je službeni. Nakon izglasavanja budžeta pokrenućemo kampanju o dvojnom državljanstvu između CG i Srbije. Mislim da je veliki broj naših državljana koji žive u Srbiji diskriminisan aktuelnim zakonodavnim okvirom koji reguliše državljanstvo. Postoje različiti modatliteti CG državljanstva i rasteretili bismo one koji misle da će doći do povećanja biračkog spiska  na način da oni koji su rođeni u CG a imaju prebivalište u Srbiji neće imati pravo glasa u Crnoj Gori”, istakaoje Knežević.

Najavio je da će ovo biti dve ključne kampanje ovog saveza. 

Najavio je dodatno ukrupnjavanje ovog saveza ideološki sličnih partija. 

Osvrnuo se i na nerešeno pitanje Zete.

“Komisija iz Zete traži da dogovorimo nesporni deo, a za sporni da idemo na arbitražu, dok Luka Rakčević koči svaku mogućnost dogovora. Ako gospođa Injac ne postavi Luku Rakčevića ‘na kružni tok u bloku 5’ i odbije ga od Zećana preispitaćemo naše učešće u koaliciji u Glavnom gradu”, zaključio je Knežević.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading