PUTINOV BEZBEDNJAK OTKRIO AMERIČKI PLAN: Destabilizacija Rusije pred predsedničke izbore
Foto: Alo/Tanjug

Ova informacija je otkrivena tokom sastanka u Minsku u četvrtak, gde je Nariškin razgovarao sa kolegama iz bivših sovjetskih država. On je nazvao ceo plan "apsurdnim" i naveo da CIA razmatra projekat stvaranja virtuelne, navodno legitimne države izvan granica Ruske Federacije, poznate kao "Ruska Republika". Na čelu te države bi bila takozvana privremena administracija.

Nariškin tvrdi da SAD žele da izazovu nemire u Rusiji pred predsedničke izbore sledeće godine. Takođe je naveo da će opozicione snage koje deluju izvan Rusije pokušati "stvoriti mrežu antivladinih ćelija unutar Rusije."

Šef ruskih obaveštajnih službi nije precizirao koje ličnosti iz ruske opozicije se očekuje da sarađuju u ovom planu CIA-e. Ipak, spomenuo je "Forum slobodne Rusije," organizaciju koju je 2016. osnovao šahista Gari Kasparov.

Ova priča dalje otkriva unutrašnje podele unutar "Foruma slobodne Rusije." Jedan učesnik, londonski biznismen Jevgenij Čičvarkin, kritikovao je otvorena vrata organizacije za sve koji se suprotstavljaju Putinu, što je dovelo do širenja "politčkih prevaranata, nasilnika i stvarnih šizoida" unutar organizacije.

U novembru je Forum navodno prikupio oko 50.000 evra za grupe ruskih državljana koje se bore protiv ruskih snaga "u ime Ukrajine". Takođe, povezao je Forum sa napadima na rusku oblast Belgorod, koristeći oklopna vozila i oružje zapadne proizvodnje.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading