policija
Foto: Shutterstock/Shutterstock

U sudskim zapisima navodi se da će Tereza Martin, majka Keneke Dženkins, dobiti oko 3,7 miliona dolara. Ostalim članovima porodice pripašće 1,2 miliona i 1,5 miliona, dok će 3,5 miliona dolara pokriti troškove advokata, a 6.000 dolara je za troškove sahrane Dženkinsove, preneo je Rojters.

Prema tužbi prvobitno je traženo više od 50 miliona dolara odštete.

Agencija podseća da je Dženkins pronađena mrtva u zamrzivaču u jednom hotelu u predgrađu Rouzmonta u septembru 2017, dan nakon što je prisustvovala tamošnjoj zabavi.

Medicinska kancelarija okruga Kuk utvrdila je da je ona umrla od hipotermije i da je njena smrt bila slučajna, dok su trovanje alkoholom i upotreba leka za lečenje epilepsije i migrene bili "bitni faktori" u njenoj smrti.

Snimci nadzora, koje je objavila policija, pokazuju kako Dženkins sama luta kroz kuhinju u blizini zamrzivača oko 3:30 ujutro na dan kada je nestala, navodi Rojters.

Tereza ​​Martin podnala je tužbu u decembru 2018. navodeći da su hotel, kompanija za obezbeđenje i restoran u hotelu koji je iznajmio zamrzivač bili nemarni, jer nisu obezbedili zamrzivač, niti obavili odgovarajući pretres nakon nestanka njene kćerke.

Prijatelji, s kojima je Dženkinsova bila na zabavi, oko 4 sata ujutro obavestili su Martinovu, a ona je zvvala hotel i rečeno joj je da će pregledati snimke nadzora, navodi se u tužbi.

Međutim, telo pokojnice nije otkriveno više od 21 sat nakon što se verovalo da je ušla u zamrzivač.

Snimci s video-nadzora nisu pregledani sve dok policija nije stigla u hotel, a da je hotel pravilno nadgledao sigurnosne kamere, Keneka Dženkins bi i dalje bila živa, smatra se u tužbi, prenosi Tanjug.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading