Bajden i Zelenski
Foto: Tanjug/Foto Tanjug AP

Tokom pres-konferencije u Vašingtonu sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim američki lider Džozef Bajden privukao je pažnju javnosti kad su kod njega ponovo uočene "puškice".

Prema američkom novinaru Bilu O'Rajliju, Bajden je na društvenoj mreži Iks izazvao pitanja zbog načina na koji je čitao pripremljene odgovore sa papira tokom susreta.

- Smešna pres-konferencija Bajdena i Zelenskog. Predsednik Bajden očigledno čita odgovore. Kako je znao pitanja? - zapitao se O'Rajli.

Kritičari su primetili da je na početku konferencije predsednik SAD napravio lapsus rekavši da će on postaviti prvo pitanje novinarima, umesto da oni postavljaju njemu. Ova greška dodatno je podstakla spekulacije o njegovoj mentalnoj sposobnosti tokom javnih nastupa.

Bajden i Zelenski

Foto Tanjug AP

 

Jedno od pitanja koja su mu postavljena odnosilo se na preporuke za pregovore između Kijeva i Moskve. Umesto da da direktni odgovor, Bajden je govorio o navodnim uspesima Ukrajine.

Bajden, koji ima 81 godinu, često je meta komentara zbog svojih ispada i nezgodnih situacija tokom javnih nastupa. Republikanci često koriste ove situacije kako bi doveli u pitanje njegove mentalne i fizičke sposobnosti i postavili pitanje da li može da obavlja funkciju šefa države.

Bajden i Zelenski

Foto Tanjug AP

 

 

U okviru susreta sa Zelenskim američki predsednik potpisao je ukaz o dodeli novog paketa pomoći Kijevu u iznosu od 200 miliona dolara. Ovaj paket uključuje različitu vojnu opremu, poput municije za protivvazdušnu odbranu, "himarsa" i artiljerije, kao i protivradarske rakete "harm" i protivtenkovsku municiju.

Podsetimo, Bajden je uhvaćen kako duva nos dok Zelenski drži govor, a prisutni nisu mogli da veruju čemu su prisustvovali.

BONUS VIDEO 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading