BAJDEN MLAĐI TEŠKA SRAMOTA ZA OCA Rasipao pare na raskošan život pa nema za porez
Foto: Alo

Optužbe se odnose na krivična dela vezana za podnošenje lažne poreske prijave, utaju poreza, neplaćanje poreza i nepodnošenje poreske prijave. Hanterovi advokati tvrde da je nova optužnica politički motivisana.

U optužnici se navodi da je Hanter trošio milione dolara na “drogu, prostitutke, striptizete, luksuzne hotele, automobile, odeću i predmete za ličnu upotrebu” u periodu od 2016. do 2020. godine. Hanter je imao prihode od sedam miliona dolara, ali nije plaćao porez iako je imao pristup novcu kako bi namirio svoje obaveze.

Hanter je porez platio tek 2020. godine, pozajmivši novac od svog ličnog advokata. U optužnici se navodi da je Hanter platio 683.000 dolara za “razne žene”, 188.000 dolara za “zabavu za odrasle”, 151.000 dolara na garderobu, 27.316 dolara za jedan porno-sajt.

Ako Hanter Bajden bude osuđen za utaju poreza, to bi moglo imati značajan uticaj na njegove poslovne aktivnosti. Evo nekoliko mogućih posledica:

- Finansijske kazne: Hanter bi mogao biti dužan da plati sve poreze koje duguje, plus kamate i bilo kakve građanske kazne koje su procenjene.

- Zatvorska kazna: Hanter bi mogao biti osuđen na zatvorsku kaznu.

- Oštećenje reputacije: Optužbe za utaju poreza mogu naneti ozbiljnu štetu reputaciji pojedinca, što može uticati na njegove poslovne i profesionalne odnose.

- Poslovne posledice: Ako Hanter bude osuđen, njegove poslovne operacije bi mogle biti pogođene. Na primer, ako je Hanter direktor ili izvršni direktor kompanije, on bi mogao biti prisiljen da se povuče sa tih pozicija. Takođe, kompanije i pojedinci mogu biti manje voljni da posluju sa njim.

- Krivično gonjenje kompanija: Prema Zakonu o krivičnim finansijama iz 2017. godine, kompanije mogu biti krivično odgovorne ako zaposleni ili povezana osoba (agent ili druga treća strana) olakšava utaju poreza pružajući usluge u njihovo ime2.

Važno je napomenuti da će tačne posledice zavisiti o mnogim faktorima, uključujući detalje Hanterovog slučaja, kao i zakone i propise koji se primenjuju na njegove poslovne aktivnosti. Ovo su samo moguće posledice, a konačni ishod će zavisiti o ishodu sudskog postupka.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading