Las Vegas
Foto: Alo/Printscreen

Šerif Kevin Mekmehil identifikovao je osumnjičenog u četvrtak na konferenciji za novinare kao Entonija Džejmsa Polita (67). Mekmehil je rekao da je Polito bio stanovnik obližnjeg Hendersona u Nevadi i da se „brojno“ prijavljivao za poslove u nekoliko visokoškolskih ustanova u Nevadi, i da je svaki put odbijen.

Polita je ubila policija tokom pucnjave u sredu.

Šerif je rekao da Polito ima „spisak“ ljudi koje „traži“ u kampusima, uključujući fakultete iz Istočne Karoline, gde je ranije radio.

Polito je takođe poslao 22 pisma raznim univerzitetskim zaposlenima širom zemlje bez povratne adrese, od kojih je jedno sadržavalo belu praškastu supstancu unutra, rekao je Mekmehil.

Kada je Politov dom pretresen nakon pucnjave, detektivi su pronašli stolicu sa strelicom okrenutom nadole na dokument sličan testamentu.

Policija još uvek pokušava da utvrdi motiv, rekao je Mekmehil.

Zvaničnici su rekli da je Polito koristio pištolj Taurus kalibra 9 mm koji je legalno kupljen 2022. godine, dodajući da je 11 časopisa bilo kod pojedinca kada je došao u kampus.

Patriša Navaro, docent na odeljenju računovodstva UNLV-a, ubijena je u incidentu, rekli su zvaničnici. Predsednik univerziteta Keith Vhitfield rekao je da je „posvetila svoju karijeru obrazovanju sledeće generacije računovođa. Pridružila se UNLV-u pre skoro pet godina kao profesor računovodstva, gde se prvenstveno fokusirala na podučavanje računovodstvenih informacionih sistema.

Ubijen je i Ča Jan Čang, profesor na poslovnoj školi univerziteta. Vitfild je rekao da je Čang proveo više od 20 godina na univerzitetu.

Treća žrtva još nije identifikovana. Mekmehil je rekao da je osoba povređena u pucnjavi u životnoj opasnosti.

BONS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading