Pucnjava u Las Vegasu
Foto: EPA/ALLISON DINNER, ilustracija

Šerif okruga Klark Kevin Mekmehil rekao je da je Polito, koji je ubijen u pucnjavi sa policijom, bio dugogodišnji profesor biznisa koji je živeo u obližnjem Hendersonu u Nevadi, preneo je AP.

 

Ranjeni 38-godišnji gostujući profesor hospitalizovan je u četvrtak i više se ne nalazi u kritičnom stanju, ali je i dalje životno ugrožen, rekao je Mekmehil.

Šerif je na konferenciji za novinare rekao da istražitelji još uvek istražuju motiv napada, ali je napomenuo da se Polito prijavio za nekoliko poslova na različitim koledžima i univerzitetima u Nevadi i da je svaki put bio odbijen.

Međutim, Rouzman Univerzitet medicinskih nauka u Hendersonu saopštio je da je Polito imao ugovor i da je predavao na dva kursa u okviru programa za poslovnu administraciju od oktobra 2018. do juna 2022. godine, a da posle toga nije predavao na toj obrazovnoj instituciji.

Mekmehil je rekao da su mete na Politovoj listi uključivale i članove fakulteta Univerziteta Istočne Karoline u Severnoj Karolini, gde je Polito bio profesor na poslovnoj školi univerziteta od 2001. do 2017. godine.

"Niko od osoba sa liste meta nije postao žrtva", rekao je Mekmehil.

Pre pucnjave, Polito je takođe poslao 22 pisma profesorima univerziteta širom SAD, prema snimcima koje su pregledali detektivi sa kontrolne kamere u Politovom automobilu, rekao je Mekmehil.

Polito je napad izvršio u sredu iz pištolja kalibra devet milimetara koji je legalno  kupio prošle godine, rekao je Mekmehil.

Vlasti su saopštile u četvrtak da izgleda da je Polito ima finansijskih poteškoća.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading