BAJDENOVOM SINU PRETI KAZNA DO 17 GODINA ZATVORA Trošio milione na raskošan život
Foto: Tanjug/Tanjug//Susan Walsh

Ministarstvo pravde saopštilo je da je istraga u toku, a ako bude proglašen krivim po optužbama, preti mu kazna do 17 godina zatvora. Optužen je da nije platio najmanje 1,4 miliona dolara federalnog poreza od 2016. do 2019. godine, dok je potrošio milione dolara na ekstravagantan način života.

U jučerašnjoj optužnici se navodi da je Hanter Bajden "dobro zarađivao" dok je bio u odborima ukrajinskog industrijskog konglomerata i kineskog privatnog fonda. Ali kako su mu se prihodi povećavali, rasli su i rashodi. Samo u 2018. godini, prema optužnici, potrošio je više od 1,8 miliona dolara, ali ništa od toga na plaćanje poreza.

Pominje se da je, između ostalog, trošio novac na drogu, eskort dame, luksuzne hotele, automobile i odeću, a za rehabilitaciju od zavisnosti izdvojio je više od 70.000 dolara. Ranije se suočio sa optužbama za utaju poreza, a u oktobru se izjasnio da nije kriv na sudu u Delaveru po optužbi da je lagao o upotrebi droge prilikom kupovine oružja.

Hanter Bajden je česta tema u medijima zbog svoje zavisnosti i preteranog ponašanja poput prebrze vožnje ili objavljivanja fotografija na kojima je nag ili uzima drogu, a u fokusu je bila i njegova angažovanost u ukrajinskoj energetskoj kompaniji Burisma dok je njegov otac bio potpredsednik SAD.

Bivši član odbora te kompanije Devon Arčer rekao je na kongresnom saslušanju u avgustu da je Hanter tada sugerisao "iluziju" pristupa moći. Džo Bajden je negirao da je ikada koristio svoj položaj da pomogne svom sinu.

BONUS VIDEO

@alo_portal VUČIĆ POMENUO TEŽAK ŽIVOT PORODICE PAJOVIĆ “Moramo da pričamo sa običnim čovekom, da čujemo svakoga” #alo #alonovine #alodnevnenovine #aleksandarvucic #foryou #fypシ #viral #srbija ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading