Ljubimci
Foto: Shutterstock/FOTO Shutterstock

Istraživanje koje je sproveo "Petplan" otkrilo je da će svaki peti Britanac oko 18 odsto ove godine potrošiti novac na svoje ljubimce, izdvajajući više na svoje voljene mačke i pse, a manje na svoje drage ljude.

Čak 77 procenata ljudi od 2.000 ispitanih priznalo je da ne žele da se njihove krznene bebe „osećaju izostavljeno“. I nije samo u božićno vreme došlo do porasta potrošnje, jer Britanci sada troše više na svoje ljubimce nego ikada ranije, uprkos tome što imaju velike troškove života.

Više od jedne trećine Londonaca 37 odsto priznalo je da će njihovi ljubimci otvoriti poklone, kao i njihova deca.

Top deset poklona za ljubimce za Božić:

- Hrana i poslastice
- Igračke za žvakanje
- Mekane igračke
- Loptice
- Kreveti i ćebad
- Kosti
- Personalizovani predmeti
- Mačja metvica ili balzam za pse
- Podloga za grebanje
- Odeća za kućne ljubimce.

Uz specijalne poslastice, igračke i personalizovane poklone, neki kućni ljubimci će biti počašćeni 25. decembra, pri čemu će više od polovine njih dobiti božićnu gozbu (57 odsto).

Bela von Mesterhazi iz Petplan-a je objasnila da ljubimci igraju veliku ulogu u našim životima.

- Činjenica da kućne ljubimce sve više ističemo na našim božićnim proslavama svedoči o vitalnoj ulozi koju oni igraju u porodicama širom Ujedinjenog Kraljevstva, a u nekim slučajevima naša želja da ih tako tretiramo za Božić prevazilazi način na koji razmazimo naše partnere i porodicu - objasnila je ona.

Kako je objasnila, praznična sezona je tako puna radosti i ništa ne izmami osmeh na lice više od darivanja nečega našim kućnim ljubimcima, bilo da je to kroz tradicionalni poklon, ili nešto malo kreativnije od tretmana lepote prilagođenih kućnim ljubimcima do branča.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading