Stefanija Kamela
Foto: Alo/Društvene mreže

Stefanija Kamela (47) preminula je nakon operacije nosa u privatnoj klinici u Milanu.

Tužilaštvo u Milanu naredilo je obdukciju kako bi se otkrio uzrok smrti žene iz italijanskog regiona Marke, piše Telegraf.

U međuvremenu, tužilac je pokrenuo postupak za ubistvo iz nehata, naložio oduzimanje medicinske dokumentacije i stavio pod istragu dvojicu lekara.

Stefanija je odlučila da operiše nosni septum i turbinate, kako bi poboljšala disanje, jer je zadobila oštećenje nosa u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila kada je imala 10 godina.

Međutim, prema rečima njene porodice, plašila se anestezije. Iz tog razloga se obratila privatnoj klinici sa hirurgom koji je operisao bez intubacije i bez briseva posle operacije.

Operacija je prošla dobro. Stefanija je otpuštena sa klinike četiri sata kasnije. Dva dana sa partnerom je bila u hotelu u Milanu, a u petak ujutro su se spremali da se vrate kući kada se dogodila tragedija.

Stefaniju je prvo reanimirao muškarac, a potom i lekari Poliklinike koji su učinili sve da je spasu, ali je za manje od dva sata preminula.

Među hipotezama o njenoj smrti bila je septikemija koja bi objasnila krvne ugruške, istaknute CT skeniranjem i koja bi izazvala verovatnu plućnu emboliju i kasniji zastoj srca.

Njena porodica kaže da Stefanija nije bolovala, hranila se zdravo i redovno je bila na dijagnostičkim i kliničkim pregledima.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading