kremlj
Foto: AP/Vyacheslav Prokofyev (POOL)

Naime, u ponedeljak je Putin uslikan u Kremlju, tokom ceremonije dobrodošlice stranih ambasadora, među kojima je bio i novi britanski izaslanik u Rusiji Najdžel Kejsi. Putin je održao govor u kojem je rekao kako se nada da će se odnosi između Londona i Moskve poboljšati.

Ono što je tada svima zapalo za oko jeste da je ruski predsednik stajao poprilično daleko od više od 20 novih ambasadora u Rusiji, što je mnoge podsetilo na scene iz pandemije koronavirusa.

- Nažalost, iz sanitarnih razloga, ne možemo više da razgovaramo i družimo se. Nadam se da će doći bolja vremena, ne samo u politici nego i u zdravstvu, i da ćemo to moći - izjavio je on.

Međutim, manje od 48 sati kasnije, izgleda da Putin više ne brine toliko oko "sanitarnih uslova", jer je danas uslikan u Abu Dabiju kako se rukuje sa šefom diplomatije UAE dok stoje na veoma maloj udaljenosti jedan od drugog.

Istina je da su Putin i Abdulah bin Zajed al Nahjan stajali na otvorenom, ali je Putin po sletanju u Emirate dozvolio da mu se dosta ljudi fizički približi.

kremlj

Andrei Gordeyev (POOL)

 

Podsetimo, nije ovo prvi put da Putin jedne drži na distanci, a druge tik uz sebe. Svi se sećaju sastanka Putina i Emanuela Makrona u februaru prošle godine kada je francuski predsednik sedeo sa druge strane džinovskog stola što dalje od Putina. Isti pristup imao je i sa Olafom Šolcom, da bi potom beloruskog kolegu Lukašenka srdačno dočekao i čak se izgrlio sa njim.

Naravno, nijedna od ovih fotografija nije dokaz da Putin ima jednu politiku za jedne, drugu za druge, ali mnogi su i ovoga puta primetili da u kratkom vremenskom razmaku Putin ili uzmiče ili se previše približava svojim sagovornicima.

BONUS VIDEO

@alo_portal VUČIĆ SAOPŠTIO SJAJNE VESTI Najteži deo auto-puta do Požege biće završen za 6-7 meseci, potom sledi brza saobraćajnica! #alo #alonovine #alodnevnenovine #aleksandarvucic #uzice #fypシ #fypシ゚viral #foryou ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading