Sneg u Sloveniji
Foto: Tanjug/TANJUG/ FOTO STA/ NAĐA PODOBNIK

Natalija je prošlog utorka oko 8 sati ujutru izašla iz kuće i krenula u školu. Na putu do autobuske stanice joj je pozlilo.

"Pozvala je oca i rekla mu da joj se smračilo ispred očiju, da ne može da hoda i ne zna gde se nalazi", rekao je izvor iz istrage za medije.

Nakon toga više nije mogao da je dobije na telefon.

Otac je odmah krenuo da je očajnički traži, prijatelji su mu pomogli, ali pošto nije uspeo da je nađe u gradu od oko 20.000 stanovnika, otišao je u policijsku stanicu oko 10 sati, prenosi Telegraf.

Međutim, policija nije uopšte reagovala. Kako je rekao njen rođak policija je prvo terala oca da čeka i onda ga ispitivala umesto da odmah lociraju njen mobilni telefon. Napolju je bilo hladno, oko minus 3 stepena, a devojčica je rekla ocu da se ne oseća dobro.

Ispostavilo se da je devojčica ležala u snegu, sama i da satima niko nije prišao da joj pomogne. Poljski mediji pišu da je Natalija bila sama nekoliko sati u blizini jedne od prodavnica u Andrihovu, oko 500 metara od policijske stanice. Nikog od prolaznika nije zanimala njena sudbina.

Kada je devojčica pronađena oko 13.30 sati, ležala je u snegu i bila je bez svesti, i tek tada ju je u obližnju radnju uveo jedan muškarac. Posle pola sata je primljena u bolnicu, ali je već sutradan preminula.

Slučaj je izazvao veliku tugu i osudu u Poljskoj ali i kritike na račun policije i ljudi koji su bezosećajno prolazili pored nje. Niko od radnika supermarketa ili mušterija nije primetio devojčicu u snegu. Mediji pišu da je tamo prošlo da desetine prolaznika.

Javni tužilac je naložio obdukciju. U subotu je objavljeno da je Natalija umrla od cerebralnog edema izazvanog masivnim krvarenjem - moždanim udarom. Brza pomoć bi možda spasila Nataliju. Ali umrla je sama na hladnoći.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading