Vanja Gorčevska
Foto: Printscreen/4news.mk

 Spasovski je rekao da je Palevski uhapšen u Turskoj i naveo da je reč o organizatoru otmice i izvršiocu ubistva.

Dodao je da se Palevski trenutno nalazi u ekstradicionom pritvoru i da se čeka okončanje procedure nakon koje će biti isporučen Severnoj Makedoniji. On je istakao da je Ministarstvo unutrašnjih poslova podnelo krivičnu prijavu na 100 strana koja sadrži dokaze o umešanosti uhapšenih osoba.

"Krivična prijava obuhvata pet osoba, od kojih se jedna tereti za otmicu i ubistvo, tri za otmicu i saučesništvo u ubistvu i jedna za pomaganje u otmici", rekao je Spasovski na konferenciji za medije i dodao da je sada slučaj u nadležnosti javnog tužilaštva.

On je potvrdio da su u okolni Skoplja nađena dva pištolja, koji se povezuju sa ubistvom Vanje Đorđevske. Pronađen je i mobilni telefon koji je pripadao ubijenoj devojčici.

Spasovski je napomenuo da je ona bila ubijena vatrenim oružjem, a ne udavljena, kako se ranije spekulisalo. Ministar Spasovski očekuje proširenje istrage. On je, takođe, potvrdio da je Palevski iz Severne Makedonije prvo pobegao u Srbiju, a potom preko Gradine prešao u Bugarsku, odakle mu je bio organizovan put do Turske. Spasovski je zahvalio Turskoj, Srbiji, Bugarskoj i Hrvatskoj na pomoći tokom potrage za Palevskim.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading