Vanja i Ljupčo
Foto: Printscreen/Foto: Alo/ilustracija

Kako je rečeno jedno od pitanja o kome će biti reči je i izručenje Ljupča Palevskog, glavnog osumnjičenog za ubistvo Vanje Gorčevske i Panča Žežovskog.

Tehnički premijer Severne Makedonije Talat Džaferi rekao je za "MIA" da ne želi da prejudicira da li bi ovi razgovori mogli da ubrzaju izručenje Palevskog, ali ističe da je neophodna lična i direktna komunikacija da bi se videlo šta dalje treba da se radi.

- Ne želim sad da prejudiciram kakav će biti sadržaj tamošnjih razgovora. Ali, u svakom slučaju, neophodna je direktna i lična komunikacija kako bi se videlo šta bi eventualno trebalo dodatno da se uradi. Zbog toga je ova uspostavljena u okviru međunarodne saradnje sa odgovarajućim institucijama sa kojima sarađujemo i sa kojima shodno tome imamo bilateralne sporazume o komunikaciji - rekao je Džaferi u intervjuu.

Ministarstvo pravde je potvrdilo da će Loga 8. februara boraviti u zvaničnoj poseti Turskoj zajedno sa predstavnicima pravosuđa. On će se sastati sa ministrom pravde Republike Turske, a planirani su sastanci  i sa predsednikom Skupštine, predsednicima Ustavnog i Vrhovnog suda, kao i sa predstavnicima Akademije sudija i javnih tužilaca.

U Ministarstvu pravde ističu da ne mogu da dele zvanične informacije o tome kada bi Palevski bio izručen, a koliko dugo može da ostane u Turskoj pitanje je za turske vlasti.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading