putin i lavrov
Foto: EPA/EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV / POOL

 O tome je novinarima rekao sekretar za štampu predsednika Dmitrij Peskov.

„Ovo će biti program – i dalje projekat televizijskih kanala – i biće kombinovani format direktne linije i završne konferencije za štampu predsednika“, rekao je Peskov. Prema njegovim rečima, u studiju koji će biti posebno kreiran za ovu namenu biće prisutni novinari. „To su ruski regionalni novinari iz svih regiona Rusije, federalni novinari, kao i strani novinari koji su akreditovani u Moskvi i nastavljaju svoj rad u Moskvi“, pojasnio je Peskov.

 Šef Izvršnog komiteta Narodnog fronta Mihail Kuznjecov je zauzvrat govorio o tome kako će funkcionisati kol centar „Rezultati godine sa Vladimirom Putinom“. Ovog puta kol centar će raditi u centralnom izvršnom odboru Narodnog fronta. Tamo će telefonisti i volonteri primati pozive građana, a biće i posebna redakcija Prvog kanala, VGTRK-a i Narodnog fronta, u kojoj će urednici birati pitanja koja će slati kol centru. Tradicionalno, pitanja za direktnu liniju počela su da se prikupljaju 7-10 dana pre direktne linije. Sada je odlučeno da se za dve nedelje počne sa prikupljanjem pitanja za direktnu liniju.

Predsednik je 2019. godine naložio Narodnom frontu da obradi pitanja koja dolaze na direktnu liniju, rekao je Kuznjecov. Za to vreme obrađeno je više od 3 miliona zahteva. „Naš zadatak je da obezbedimo da se problemi reše i da se uključimo tamo gde su u zastoju“, rekao je Kuznjecov. Prema njegovim rečima, poslednjih dana obučeni su volonteri kol centara.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading