novak adžić
Foto: Printscreen/Youtube/ CdM Portal

Kako dodaje, slobodna crnogorska nacija uslov je opstanka nezavisne i građanske Crne Gore i bastion odbrane njenog Ustava i pune državne nezavisnosti.

“Velikosrpska ideološka i propagandna ujdurma u cilju asimilacije i diskriminacije Crnogoraca doživeće fijasko. Orlovi gnezdo vrh timora viju. Sloboda je naša nužnost, izvorište i ishodište. Izborićemo se za nju. Kao nekad”, samouvjereno i ponosno rekao je Adžić.

On podseća da je još jula 1927. godine, u vreme velikosrpske okupacije i nasilne aneksije Crne Gore, rodoljub i suverenista crnogorski u egzilu Nikola Petanović-Naiad iz Crmnice, koji je živio u San Francisku, je u časopisu „Montenegrin Mirror“ pisao u apelu Crnogorcima:

„Ako će sloboda ikada više doći za Crnu Goru, ona mora doći na isti način kao i u prošlosti, od strane samih Crnogoraca. Mi verujemo u istu stvar. I ako mi Crnogorci ne uspemo to da ostvarimo, ni jedna druga nacija na svetu neće to uraditi umesto nas“. Petanović je avgusta 1927. , verujući u preporod Crne Gore i oslobođenje crngorske nacije pisao: „Mi smo ponosni na svoje ime. Mi smo Crnogorci i to ćemo sa ponosom biti“.

“Te njegove reči kao oporuka i danas odzvanjaju. Mi smo Crnogorci i to ćemo vazda biti i pokazaćemo to na Popisu. Sve za Crnu Goru, Crnu Goru ni za što”, poručuje Adžić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading