pedofil
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Portal "Roditelji" prošle sedmice upozorio je roditelje na gnusne sadržaje koji se dele u okviru pedofilske grupe, pri čemu je sve prijavljeno Upravi policije koja je odmah preduzela mere.

Portal "RTCG" saznaje da je slučaj preuzela Grupa za suzbijanje visokotehnološkog kriminala preuzela ovaj slučaj.

Snepčatu je poslat zahtev za dostavljanje podataka”, potvrđeno je iz Uprave policije.

Izvršna direktorica Udruženja Roditelji Kristina Mihailović kazala je prošle sedmice da su ih roditelji obavestili da postoji opasna pedofilska grupa u kojoj se pozivaju deca da prate i dele svoje nage snimke.

“Nažalost, neka deca su to i učinila i mi smo zgroženi da se ovako nešto dešava i zato smo odmah reagovali“, rekla je Mihailović.

I oni su se obratili Snepčatu tražeći od njih da reaguju i da zabrane širenje neprimerog sadržaja.

“Snepčat i Tik Tok nijesu poznati po brzoj reakciji kada su u pitanju njihove bezbednosne stavke koje treba da se aktiviraju, ali smo našli način da to prijavimo pa se nadam reakciji što pre“, navela je Mihailović.

Neka deca, kako nam je ranije ispričala, doživеla su šok kada su bila “ubačena“ u tu grupu i to su odmah prijavila roditeljima.

Iako je Snapčat formiran tako da prikazuje fotografije po nekoliko sekundi, postoji opcija i da one u okviru grupe ostanu trajno.

Nedavno se Mihailović obratila ministru pravde Andreju Miloviću i zatražila da obezbede primenu Krivičnog zakonika u delu koji se tiče zaštite prava dece, tako što će pripremiti podzakonske akte koji bi omogućili uvođenje posebnih mera nadzora za počinioce krivičnih dela protiv polne slobode.

Nakon tih njenih zahteva, prošle sedmice, iz resora kojim rukovodi Milović, saopšteno je da bi do 15. decembra trebalo da bude u funkciji registar počinilaca krivičnih dela protiv polne slobode dece, odnosno posebna evidencija, predviđena izmenama i dopunama Krivičnog zakonika Crne Gore.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading