Putin na svečanosti
Foto: Tanjug/AP/Tanjug


- Putin će biti pozvan, jer će sledeće godine samit BRIKS-a biti organizovan u Rusiji pre samita G20 u Brazilu. Ja ću doći na samit BRIKS-a u Rusiji - rekao je brazilski predsednik u intervjuu za indijsku televiziju „Firstpost“, napominjući da će, prema njegovom mišljenju, lideri Indije, Kine, Južne Afrike, Saudijske Arabije i drugih zemalja bloka takođe doći u Rusiju radi učešća na samitu.

Lula da Silva je dodao da bi Putin lako mogao da dođe u Brazil, jer sve dok je on predsednik „nema šanse da Putin bude uhapšen“ zbog naloga Međunarodnog krivičnog suda.

Nadležnost MKS ne priznaju zemlje u kojima živi više od polovine svetske populacije. Među njima su Rusija, Azerbejdžan, Belorusija, Egipat, Indija, Indonezija, Iran, Kazahstan, Kina , Saudijska Arabija, SAD, Turska.

BONUS VIDEO

@alo_portal "SA ĐORĐOM MELONI SAM PRIČAO O VAŽNIM PITANJIMA" Vučić: Bilo je robne razmene od 4,6 milijardi evra, složili smo se da može više! #alo #alodnevnenovine #aleksandarvucic #djordjameloni #fypシ #fypシ゚viral ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading