Vanja Gorčevski
Foto: Printscreen/IZVOR: FACEBOOK/PRINTSCREEN/ГОРАН АНГЕЛОВ-ЌОСЕТО

Za otmicu i ubistvo 14-godišnje Vanje Đorčevske i 74-godišnjeg Panče Žežovskog, trojica osumnjičenih počinioca već se nalaze u istražnom zatvoru u Šutki, gde će prvo biti zadržani 48 sati, a nakon što krivična prijava bude podneta, biće određena nova mera pritvora.

Pre nego što su stigli u zatvor stigla im je poruka od Gorana Andonova - Ćoseto.

"Ako vas samo dovedu, imaćete najbolju presudu!", poručio im je Goran Andonov – Ćoseto, prenosi Faktor.mk.

On izdržava kaznu za događaje od 27. aprila. Goran Angelov je zbog 'terorizma' osuđen na 12 godina zatvora zbog učešća u incidentu u Skupštini u aprilu 2017. godine. Angelov ima običaj da šalje poruke preko Fejsbuka iz zatvora, a ranije se navodilo da to radi preko posrednika. On je u ranijim porukama pozivao na rušenje vlade na čelu sa Zoranom Zaevim.

Podsetimo, devojčica je nestala 27. novembra, a ispostavilo se da je istog dana i ubijena. Za njom je raspisana interpolova poternica, ali nažalost ishod je bio tragičan. Pet osoba je osumnjičeno da je učestvovalo u Vanjinoj otmici i ubistvu. 

Velibor Manev, jedan je od trojice uhapšenih zbog ubistva devojčice Vanje Đorđevske (14). On je prvi osumnjičeni koji je doveden u sud, a na pitanje portala "Skopje1" i prisutnih sa strane: 'Da li je ubio Vanju', on je negirao.

On je ćutao na pitanja u vezi sa njegovom krivicom i priznanjem. Ovo je jedini osumnjičeni koji je uveden u zgradu sa parkinga suda. 

Manev je bio prijatelj sa Ljupčomom Paleskim-Palčom koji je takođe jedan od osumnjičenih. On je navodno davao informacije o planiranju i izvršenju otmica, a kasnije i ubistava Vanje i Panče Žežovskog. Osumnjičeni su još Bore Videvski kao i Vlatko Kekišev, kao i otac devojčice.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading