Mala Vanja
Foto: Alo/Alo!ilustracija

- Prema informacijama Vanjina majka je prodala stan i novac od te prodaje je bio motiv za iznudu, ali ćemo sve te stvari proveriti u toku postupka - rekao je Gavril Bubevski povodom slučaja ubistava Vanje Đorčevske i Pančeta Žežovskog.

Bubevski je rekao da je devojčica zgrabljena na ulazu u zgradu.

Otac kidnapovane i ubijene 14-godišnje devojčice podelio je sa ubicama informacije o tome kada će i kako Vanja izaći iz kuće, kako bi organizovana grupa od petorice mogla da iznudi novac od majke, rekao je ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski.

Vanja je oteta citroenom, vozilom nestalog, a potom i ubijenog Žežovskog koji je, kako se veruje dugovao novac organizatoru otmice Ljupčetu Palevskom.

- Upravo tim vozilom je maloletnica odvedena, iz ulaza zgrade, odnosno iz stana, nakon što je, prema izjavama osumnjičenih, otac organizatoru podelio informaciju o danu i vremenu njenog izlaska iz kuće, kada će biti sama - rekao je ministar Spasovski.

Organizator ubistva, koji je prema svim navodima verovatno Ljupče Palevski zvani Palčo, kojeg je ministar nazvao monstrumom, navodno i prema sumnjama bio je taj koji ju je možda i upucao, prenose makedonski mediji.

- Glavni organizator i izvršilac koji je 27. novembra ubio tinejdžerku iz pištolja, prema do sada utvrđenim dokazima, negde oko 10 sati, uplašio se dokaza koje bi policija mogla da pronađe u već započetoj istrazi nakon prve prijave počinjenog krivičnog dela. Mogu da obećam da ćemo ja i institucija učiniti sve da ovu osobu ili ovo čudovište privedemo pravdi čim kroči na naše tlo - rekao je ministar Spasovski.

Ljupčo Palevski-Palčo

Društvene mreže

 

 

PSIHOLOZI KATEGORIČNI: To što je neko od njih javna ličnost ne znači da je zdrava ličnost

Nakon što je slučaj 14-godišnje Vanje Đorčevske iz Skoplja i 74-godišnjeg Panče Žežovskog iz Velesa šokirao javnost, psiholozi Mirjana Jovanovska - Stojanovska i Rozalija Sekuloska apeluju na smirenost, jer, naglašavaju za MUP, ovakvi preokreti i širenje dezinformacija ne mogu pomoći u istrazi.

- Kao psihoterapeut, mogu da kažem da svi nosimo psihološke ogrtače, kada skinemo te ogrtače, vidi se kakav smo zapravo čovek. Ovo se već graniči sa bolešću, odnosno patologijom. Bez obzira na to što je neko od njih javna ličnost, to ne mora da znači da je zdrava osoba, rekla je Sekuloska, prenosi vecer.mk.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading