Zelenski i Putin
Foto: Alo/Profimedia

Kako navodi list, ruski predsednik Vladimir Putin nastupa veoma samouvereno, a za to ima i osnova. Poslednjih meseci uspeo je znatno da poboljša ekonomsku i vojnu poziciju države, a jačanju Rusije doprinelo je i to što je Zapad potcenio njene mogućnosti, ocenjuju autori teksta.

Iz Moskve i Kijeva sada stižu potpuno različiti kadrovi. S jedne strane, iznervirani Zelenski, čiji se problemi samo gomilaju, a s druge – samouvereni Putin, koji uopšte ne podseća na čoveka u izolaciji, navode autori, uz opasku da je to bilo posebno uočljivo tokom onlajn nastupa ruskog predsednika na nedavnom samitu G20.

Stvar je u tome što je, smatraju autori, tokom proteklih nekoliko meseci Rusija uspela znatno da poboljša svoju ekonomsku i vojnu poziciju.

Kremlj je uspeo da privuče u armiju stotine hiljada dobrovoljaca, da poboljša logistiku i snabdevanje vojnika na frontu.

Istovremeno, povećanje vojnih troškova doprinelo je ekonomskom rastu, navodi list.

U poređenju s prošlom godinom, u trećem kvartalu 2023. ruska proizvodnja je porasla za gotovo šest odsto. Tome su, takođe, doprinele cene nafte i razne metode zaobilaženja zapadnih sankcija, tvrdi list. U ekonomiji su se dogodile i velike strukturne promene, pa je u raznim sferama odbrane rast proizvodnje bio od 40 do 80 odsto.

Istovremeno, životni standard Rusa od početka borbenih dejstava u Ukrajini nije suštinski opao, piše „Cajt“.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading