severna koreja
Foto: AP/Korean Central News AgencyKorea

Ovo saopštenje stiglo je nakon najave da će Severna Koreja rasporediti jače oružane snage i novo oružje duž granice sa Južnom Korejom. Kim je, tokom posete komandi vazdušnih snaga Severne Koreje, izneo smernice za unapređenje borbenih sposobnosti vojske, prenela je novinska agencija KCNA.

On je naglasio operativne i taktičke mere za suprotstavljanje "svakoj vojnoj provokaciji i pretnji neprijatelja odmah i snažno". Takođe, Kim je pohvalio vazduhoplovne snage za njihovu "potpunu spremnost za izvršavanje borbene misije" pod svim uslovima.


Tenzije na Korejskom poluostrvu su povećane nakon što je Severna Koreja lansirala vojni satelit prošlog meseca, što je dovelo do suspenzije ključne klauzule u međukorejskom vojnom sporazumu iz 2018. od strane Južne Koreje. Oštru osudu ovog čina izrazile su SAD i njihovi saveznici, a Pjongjang je nakon toga najavio da će lansirati više vojnih satelita. SAD su čak uvele nove sankcije Severnoj Koreji zbog ovog događaja, dok je i Južna Koreja uvela sopstvene sankcije.

Na fotografijama koje su objavili državni mediji, može se videti Kim Džong Un i njegova ćerka kako posmatraju let aviona, oboje obučeni u duge kožne jakne. Ovo je retka prilika da se vidi Kimova ćerka u javnosti, te je ovo svakako neobičan detalj ove vesti.

BONUS VIDEO

@alo_portal Zakuvavanje - Ministar Mihailo Jovanović pokazao koliko je dobar kuvar! #alo #alonovine #alodnevnenovine #mihailojovanovic #kuvanje #fypシ #fypシ゚viral #foryou ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading