PENTAGON BEZ SREDSTAVA Američka vojska nema rešenje za problem na Bliskom istoku
Foto: Shutterstock

Sukob Izraela sa Hamasom naterao je SAD da pošalju dodatne snage na Bliski istok, razmeštajući tamo prilično moćnu grupu, uključujući dve grupe nosača aviona, avijaciju, sisteme protivvazdušne odbrane itd. Međutim, pošto Kongres još nije odobrio sredstva za sledeću godinu, Pentagon je morao da prebaci sredstva iz drugih programa i operacija. Ali i oni su okončani i sada se američka vojska žali da nemaju priliku da rasporede moćnije snage na Bliskom istoku.

“(…) pošto pokreti trupa na Bliskom istoku nisu bili planirani, Pentagon je morao da povuče novac sa postojećih računa za operacije i održavanje”, rekao je portparol američkog Ministarstva odbrane Kris Šervud.

Generalno, Pentagon ima ograničena sredstva koja su mu preostala od dodeljenih sredstava za ovu godinu, a niko još ne zna kada će biti usvojen novi budžet od više milijardi dolara. Vojska sada razmatra brojne programe i operacije, pokušavajući da pronađe one koji se mogu zatvoriti bez ugrožavanja nacionalne bezbednosti SAD.

BONUS VIDEO

 

@alo_portal JERUSALIM - sveti grad! Jedan je od najstarijih gradova na svetu! Danas je Jerusalim grad tuge. Ali ostaje grad nade i sveti grad… #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #fyp #foryou #viral #jerusalim #jerusalem #izrael ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading