Slobodan Praljak
Foto: Alo/Profimedia

On je, nakon izricanja konačne, drugostepene presude izvršio samoubistvo popivši otrov  (cijanid) počinio suicid.

Prisetimo se: nakon što je presuda bila izrečena Praljak je rekao sudijama koji su ga osudili:

- Slobodan Praljak nije ratni zločinac. S prezirom odbacujem vašu presudu.

Minut posle toga Praljak je primakao ustima bočicu sa smrtonosnom tečnošću i ispio je. Vrlo brzo nakon toga bio je mrtav.

Obdukcijom je kasnijeutvrđeno da se ubio cijankalijumom. Sud u izveštaju ističe da nisu utvrđeni propusti ni u radu čuvara, ni u propisanoj proceduri.

Motiv Praljkovog čina je jasan i vidljiv iz pisama koje su UN-ovi istražitelji, diplomatskim putem dostavili njegovoj supruzi. 

Iz Haga su Kaći Praljak dostavljena dva pisma. Oba napisana u ponedeljak 27. novembra, dva dana pre objave pravosnažne presude u predmetu "Herceg Bosna". Oba štura, jasna, bez patetike ili bilo koje vrste iracionalnosti.

"Odluku o prestanku življenja u slučaju da budem proglašen krivim, doneo sam odavno - smireno, promišljeno, samosvesno", napisao je Praljak u pismu naslovljenom na njegovu porodicu.

Praljkova advokatica Nika Pinter nakon što je sve sabrala - njegovom odlukom nije iznenađena.

"Ništa što je general Praljak radio nije bilo pod uticajem trenutnih emocija i trenutnog osećaja, nego je sve, počevši od odbrane, od vlastitog života radio vrlo precizno, odlučno i smireno", rekla je ona.

BONUS VIDEO

 

@alo_portal Koliko košta odevna kombinacija Milene Popović?! Celu emisiju “U ringu” sa Milenom Popović možete pogledati na našem YT kanalu ▶️ #alo #alonovine #fypシ #alodnevnenovine #milenapopovic #fypシ゚viral #foryou ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading