Nevreme u Sočiju
Foto: Printscreen/Printscreen

Prilaz plažama u Sočiju zabranjen je zbog jakog nevremena, talasi u moru dostižu četiri metra, saopštila je pres-služba gradske uprave.

- Zahvaljujući preventivnim radovima na čišćenju rečnih korita u Sočiju, nije zabeležen porast nivoa vode do opasnih nivoa, međutim talasi mora dostižu 4 metra. Pristup plažama je zabranjen je zbog bezbednosnih zahteva - navodi se u saopštenju kabineta gradonačelnika.

 

 

Napominje se da su četiri gasovoda oštećene usled pada drveća, ali do curenja nije došlo, već se na licu mesta obnavlja komunalna infrastruktura. Prekidi struje se i dalje primećuju u četiri velika okruga Sočija, sa najvećim brojem isključenja u Lazarevskom okrugu.

U Sočiju je do kraja dana na snazi olujno upozorenje, očekuju se pljuskovi, grmljavina, jak vetar i odroni. Sve usluge rade u poboljšanom režimu.

Jako nevreme pogodilo i Krim

Jedna osoba je poginula na Krimu u jakoj oluji koja je zahvatila obalu Crnog mora, izjavio je danas savetnik lidera Krima, Oleg Krjučkov.

On je za TV Rusija 24 rekao da je šteta od nevremena velika i da Krim nikada ranije nije zahvatilo takvo nevreme. Mediteranski ciklon doneo je na Krim oluju sa pljuskovima i orkanskim vetrom, čiji su udari dostizali do 40 metara u sekundi.

Mnoga sela na Krimu su bez struje, mnoga stabla su oborena, gasovodi su oštećeni, priobalna područja Jevpatorije su poplavljena, a mnogi putevi su blokirani, prenosi agencija RIA Novosti.

U Sevastopolju su povređene tri osobe, oboreno je oko 200 stabala, a oštećeno više desetina automobila.

U Jevpatoriji je povređeno sedam osoba, a evakusisano je oko 300 ljudi.

Zvaničnici su sinoć saopštili da je gotovo pola miliona ljudi na Krimu ostalo bez struje. Zbog nevremena je na Krimu danas neradan dan.

Kaspijski naftovod prekinuo je utovar nafte na pomorskom terminalu u blizini Novorosijska zbog lošeg vremena, prenosi Interfaks.

 

@alo_portal POBEDILA SAM SEBE Milica odbranila prošlogodišnju titulu, za Alo! progovorila o uspehu i postavljenom rekordu #alo #alodnevnenovine #beogradskipolumaraton #fypシ #fypシ゚viral ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading