lider pokreta evropa sad
Foto: Alo/Foto: Youtube/Printscreen/ Al Jazeera Balkans

Prema informacijama kojima raspolaže portal Aloonline.me premijer Crne Gore Milojko Spajić je inkognito boravio na KiM.

Konkretno, Spajić je u noći 20. na 21. novembar nakratko svratio do Manastira Visoki Dečani.

Pretpostavljamo, da je premijer Crne Gore svratio do srpske svetinje na stradalnom KiM kako bi se ili duhovno okrepio ili napravio pauzu u povratku iz Skoplja sa Samita lidera članica NATO pakta iz regiona i sastanka koji je imao sa Jensom Stoltenbergom i tamo se sreo sa svojim zemljakom iz Pljevalja.

Zašto je za predah odabrao upravo Visoke Dečane i ne iznenađuje puno, obzirom da je poznato da je do sinoć kao iskušenik u ovom drevnom Nemanjićkom manastiru živio Božo Knežević, a od sinoć nakon čina monašenja kao monah Amfilohije. Knežević je svojevremeno bio osoba koja je služila kao veza između kabineta bivšeg premijera Krivokapića i za sada još uvek nepoznatom osobom koja je stajala iza saopštenja ukinutog Episkopskog savjeta SPC u CG.

Inače, Spajić upravo Božu Kneževiću može da bude najzahvalniji što je uopšte i postao ministar u 42. Vladi Crne Gore Zdravka Krivokapića, kome je Knežević bio i specijalni savetnik, pre nego se odlučio da iz njegovog kabineta u Karađorđevoj ulici, krene u podvizavanje kao iskušenik u Visokim Dečanima.

Nije praksa da se u manastirima SPC primaju gosti u večernjim satima, kada se monasi povlače u svoje kelije i posvećeno mole Gospodu, ali ovaj put je napravljen izuzetak i zbog toga što je Milojko Spajić osim sa Kneževićem u prijateljskim odnosima i sa Dečanskim Igumanom Savom (Janjićem).

Informacija da je Spajić bio u Manastiru Dečani se nije pojavila u medijima, niti je Iguman Sava tu informaciju delio na društvenim mrežama, a poznat je kao neko kome su kompjuteri i društvene mreže vrlo važni u svakodnevnom funkcionisanju, s obzirom na neprijateljsko okruženje oko samog manastira, pa je malo čudno da crnogorski premijer Spajić nije zaslužio makar tvit.

BONUS VIDEO

@alo_portal Arno Gujon: Pre 19 g ne bih verovao da ću biti pred vama i pričati na srpskom jeziku! #smederevo #sns #srbijanesmedastane #vučić #aleksandarvucic ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading