MEĐUNARODNA SVEMIRSKA STANICA SRUŠIĆE SE NA ZEMLJU U PAKLENOJ VATRI DO 2031. GODINE Otkriveno čega se NASA posebno plaši
Foto: Shutterstock

Nasi je zabranjeno da radi sa Kinom prema američkim zakonima, što znači da će sila sa istoka biti jedini veliki igrač u svemiru kada MSS konačno bude povučen

Zvanična objava je da će letelica biti 'deorbitirana', ali to znači da će pasti na Zemlju i probiti se do dna Tihog okeana. Dodatna glavobolja za NASA je to što to znači da će jedina svemirska stanica koja kruži oko Zemlje biti kineska ispostava Tiangong.

Nasin cilj je da se komercijalne svemirske stanice preklapaju sa završetkom MSS-a, a prva lansiranja će početi „oko 2029. godine“, rekla je Kamil Alejn, zamenica menadžera NASA programa komercijalnih svemirskih stanica u svemirskom centru Džonson u Teksasu.

Organizacija je već dala novac za komercijalne poduhvate. U decembru 2021. godine, NASA je finansirala tri američke kompanije sa ukupno 415 miliona dolara za istraživanje razvoja svemirskih stanica.

„Moramo i dalje biti u niskoj Zemljinoj orbiti“, kaže Alejn. Misije na Mesec mogu biti razdvojene godinama, ali postojanje svemirske stanice daje „kontinuirano prisustvo“ u svemiru, dodala je ona.

"Supercluster" je izvestio da je zastareli hardver na MSS-u doprineo odluci da se legendarni MSS povuče, prenosi "Dejli Star".

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading