OVO JE STRAH I TREPET ZA NEPRIJATELJE RUSIJE! Poletele NAJSMRTONOSNIJE rakete - u toku velika testiranja RUSKE MORNARICE (VIDEO)
Ministarstvo odbrane Rusije

- Fregata Admiral Golovko, za koju je planirano da bude opremljena hipersoničnim projektilima "Cirkon", trenutno je na državnim testovima - rekao je Šojgu na sastanku vojnog vrha.

Kako je istakao ukupan broj nosača ovog visokopreciznog naoružanja iznosiće više od 40 do kraja godine.

Državna ispitivanja strateške raketne podmornice "Imperator Aleksandar III", koja će biti u sastavu Pacifičke flote (Pacifičke flote), privode se kraju.

- Ratna mornarica je već dobila tri najnovije podmorničke krstarice na nuklearni pogon projekta Borej-A. Završavaju se državna testiranja strateške raketne podmornice Imperator Aleksandar III, namenjene Pacifičkoj floti. Udeo savremenih brodova u nuklearna trijada je dostigao 100 odsto - rekao je ministar.

Pored toga, dodao je Šojgu, 2023. godine podmorničke snage Rusije će biti popunjene sa tri plovila, opremljena raketnim sistemima Kalibr.

Kako je naveo, "realizacija plana aktivnosti glavne komande Ratne mornarice ove godine omogućila je povećanje borbenih sposobnosti flote i Kaspijske flotile, dovođenje nivoa savremene vojne i specijalne tehnike na 74 odsto".

Sputnjik

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading