U kući krio migrante, drogu i oružje, upala policija...
Aloonline.ba/ Ilustracija

U policijskom saopštenju se navodi kako su u pretresu sudjelovali pripadnici SIPA, te Sektora kriminalističke policije USK, a tom prilikom u objektu koji pripada B.A. zatekli su 14 stranih državljana, i to 7 lica iz Avganistana te 7 osoba iz Pakistana.

Navodi se kako je tom prilikom zaplenjena veća količina narkotika, vaga za precizno merenje, te više ličnih dokumenata na ime državljana Turske, Kine i Hrvatske.

Prilikom pretresa drugog objekta u vlasništvu osumnjičenog pronađena je automatska puša, više okrvira za municiju i metaka, kao i jedan ručni raketni bacač.

Nakon upoznavanja sa činjenicama postupajuća tužiteljica Tužilaštava USK je konstatirala da se u opisanom događaju stiču obeležja krivičnih dela neovlaštene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljenoig držanja naoružanja i eksplozivnih sredstava, te naredila lišenje slobode i zavođenje kriminalističke istrage nad B.A. njegovom suprugom B. M. (46) oboje iz Bihaća.

Nakon provedene kriminalističke istrage B.A. je predan na dalje postupanje nadležnom tužilaštvu na čiji je zahtev, sudija za prethodni postupak navedenom licu odredio jednomesečni pritvor.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading