PESKOV POTVRDIO OTKRIĆE VAŠINGTON POSTA: Trag istrage o sabotaži na Severnom toku vodi ka Ukrajini
Foto: AP/Foto: AP

Vašington post je u subotu imenovao 48-godišnjeg ukrajinskog pukovnika Červinskog kao "koordinatora" napada na gasovode Severni tok, prenosi RIA Novosti.

Pozivajući se na svoje izvore američki dnevnik je naveo da pukovnik Červinski nije delovao sam i da nije učestvovao u planiranju operacije, kao i da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski držan podalje od ove operacije, a Červinski je primao naređenja od drugih, visokih ukrajinskih zvaničnika.

Ukrajinski pukovnik je na kraju podneo izveštaj glavnokomandujućem ukrajinskom generalu Valeriju Zalužnom, tvrdi američki dnevnik.

"Ako kijevski režim više nema kontrolu situacije u sopstvenoj zemlji, onda je ovo alarmantno i trebalo bi takođe da bude uzeto u obzir", rekao je Peskov.

PESKOV POTVRDIO OTKRIĆE VAŠINGTON POSTA: Trag istrage o sabotaži na Severnom toku vodi ka Ukrajini

EPA

 

Portparol ukrajinske vojske rekao je Rojtersu u nedelju da nije imao "nikakva saznanja" o ovim tvrdnjama.

Oštar pad pritiska na cevovodima ispod Baltčkog mora je registrovano 26. septembra, a seizmolozi su detektovali eksplozije, što je izazvalo talas spekulacija o tome ko je izvršio sabotažu na gasovodu kojim je dopreman ruski gas u Nemačku.

Neki američki i evropski zvaničnici su prvobitno bez dokaza iznosili tvrdnje je Rusija digla u vazduh sopstvene gasovode, ali te optužbe je predsednik Rusije Vladimir Putin odbacio kao "idiotske".

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading